Sivut

perjantai 3. lokakuuta 2014

1. Onhan heillä jo äänioikeus

Sanotaan, että ihmiset ovat nykypäivänä lähtökohtaisesti tasa-arvoisia, joten feminismiä ei enää tarvita.

Feminismi on muuttunut kirosanaksi. Se on menettänyt alkuperäisen merkityksensä naisasialiikkeenä, koska monet nykyään mieltävät feminismin ja miesvihan synonyymeinä. Feminismin tarkoitus ei ole polkea miessukupuolta alas ja nostaa naisia kaiken yläpuolelle. 


 Feminismi on ajatus siitä, että jokainen ihminen on saman arvoinen ja ansaitsee samanlaista kohtelua ihmisyytensä vuoksi. 

Tässä vaiheessa sanotaan, että saivathan naiset jo äänioikeuden, ja sukupuolen perusteella syrjiminen on kielletty perustuslaissa. 

Lain silmissä sukupuolet ehkä ovat samalla viivalla. Mutta yhteiskunta ei ole sama kuin laki. Vielä vuonna 2014 sukupuoli määrittää ihmistä.

Feminismi ei ole kaiken naisellisuuden kieltämistä. Jos nainen ihminen haluaa olla päivät kotona hoitamassa jälkikasvua ja kotia, ihmisellä on siihen oikeus. Oikeus, ei velvollisuus. Naiseus ei ole sitä että käytetään hameita ja ollaan äitejä. Naiseus on kenen tahansa naiseksi tunnistautuvan elämää. Naiseus ei ole häpeä tai asia, josta pitäisi päästä eroon. 

Kirjoitan tätä siksi, että haluan jonain päivänä jokaisen ihmisen olevan ylpeä sukupuolestaan.

2 kommenttia:

  1. Kirjoitin just tähän pitkän kommentin siitä kuinka luin kaikki siun postauksia yhdeltä istumalta ja kuinka miusta siun ajatukset on mielenkiintoisia ja mahtavia ja kuinka oon samaa mieltä siun kanssa. Sitten puhelimeni kautta Facebookin kautta avattu blogilinkki sulki itsensä. Tässä sitä ollaan. :D

    Haluun silti uudestaan sanoa että olet mahtava ja miusta ois hienoa keskustella näistä kaikista asioista ihan IRL:kin. Koska nää on oikeita asioita mitä tapahtuu ja feminismin ei pitäis olla hävettää asia, mikä se valitettavasti saadaan vaikuttamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iihan mieletön kiitos ja kumarrus! On nimittäin paljon mielekkäämpää kirjoittaa kun saa tietää tulevansa luetuksi. Me ehdottomasti jutellaan näistä joku päivä irl.

      Ironisesti tämän kommentin julkaiseminen vaati kolme yritystä.

      Poista