Sivut

lauantai 22. marraskuuta 2014

14. Neitsyystestejä

Indonesia tuntuu olevan misogynian luvattu maa. Eräänä päivänä historian tunnilla eksyin tunnin aiheesta ja löysin Ylen sivuilta uutisen Indonesian poliisivoimien tekemistä neitsyystesteistä naispoliisikokeilaille. Neitsyystesti suoritetaan virallisen lääkärintarkastuksen yhteydessä, ja testin epäonnistuessa naisesta ei tule poliisia. Samaan aikaan Indonesia toivoo saavansa lisää naispoliiseja. Testejä perusteltiin näin: "Haluammeko poliiseiksi prostituoituja?"

Samassa maassa ehdotettiin, että lukioon hakeville tytöille alettaisiin järjestää neitsyystestejä, koska naisopiskelijoita oli epäilty prostituutiosta. 

Miksei miehille tehdä neitsyystestejä? Koska miehen seksuaalisuus ei ole häpeällistä ja naisen on. Tämä on sitä kaksinaismoralismia. Miehille ei tehdä neitsyystestejä, koska miehen ei ajatella pilaantuvan siitä kun hän harrastaa seksiä. Miehestä ei tule likaista, vaikka hän olisi yhdynnässä satojen ihmisten kanssa elämänsä aikana. 

Entä, jos kertoisin että naisesta ei tule prostituoitua vaikka hän ei olisikaan neitsyt? Eiköhän siirrytä 2000-luvulle ja todeta, ettei tässä ole mitään järkeä. 

Neitsyystesti on kauniimpi sana raiskaukselle. Testi perustuu immenkalvon tutkimiselle. Ikään kuin kalvo ei voisi repeytyä ilman yhdyntää. Naisen emättimeen laitetaan kaksi sormea. Missä tahansa muussa tapauksessa tämä olisi tahdonvastaista seksuaalista häirintää, mutta nyt puhummekin testistä. Ja tämä testi vieläpä perustuu tutkijan subjektiiviselle kokemukselle, eikä kerro mitään tarkasti. 

Nämä testit nöyryyttävät nuoria naisia seksuaalisesti. Ne ovat sekä henkistä, että fyysistä väkivaltaa, erittäin julmaa vallankäyttöä. 

The concept of virginity


2 kommenttia:

  1. Heräsi kysymys: Miten tekisit miehelle neitsyys testin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, mutta se olisi kuitenkin luotettavuudeltaan samaa luokkaa naiselle tehtävän testin kanssa.

      Poista