Sivut

tiistai 24. helmikuuta 2015

31. Voi miesparkoja! (osa 2)

Ensimmäinen tekstini aiheesta


Tätä tapahtuu melko usein. Mies kokee olonsa uhatuksi tai loukatuksi sukupuolensa vuoksi ja pitää siitä ääntä. Samaan aikaan lähes jokainen nainen kuulee päivittäin useita seksistisiä kommentteja, mutta ei sano mitään koska kuulee niitä koko ajan ja on tottunut sellaiseen.

En taaskaan ole väittämässä, ettei miehillä ole ongelmia tai etteivät he kohtaa seksismiä. Mutta haluaisin raottaa verhon toista puolta. 

Minusta on alkanut tuntua yhä enemmän siltä, että maailma on tehty miehelle. Tarkemmin sanottuna valkoiselle, rikkaalle ja fyysisesti terveelle heteromiehelle. Ei ole sattumaa, että ehdottomasti suurin osa maailman johtajista täyttää tämän määritelmän.

Seksismin jakautumista voisi ajatella jäävuorena: 


On naisiin näkyvästi kohdistuvia haittoja, joista miehetkin saavat osansa. Esimerkiksi palkkaerot, pakkoarmeija ja huoltajuuskiistat ovat tällaisia. Sitten on niitä haittoja, jotka eivät kohdistu miehiin. Niistä vain ei puhuta niin paljoa, koska "ykköstason" kansalaiset eivät kärsi niistä. Tarkoitin tätä, kun sanoin että maailma on tehty valkoisille rikkaille heteromiehille. Kyseessä on myös sama ilmiö, kun ebola aiheuttaa suuremman kalabaliikin kuin nälänhätä. Vain toiseen niistä kuolee rikkaatkin. 

En todennäköisesti sanoisi näin, jos olisin vastakkaista sukupuolta. Sukupuolten välinen epätasa-arvo on aivan yhtä suuri ongelma silloinkin kun siitä eivät kärsi miehet. On väsyttävää joutua jatkuvasti todistamaan, että on tismalleen saman arvoinen vaikka ei omista penistä. 

Olen sitä mieltä, että meidän etuoikeutettujen pitäisi käyttää asemaamme vähemmän onnekkaiden auttamiseen. Maailma ei parane sillä, jos meille riittää että meillä on kaikki hyvin.

3 kommenttia:

  1. Nii!!! nii kauan ku Suomessa on sananvapaus ni miks olla hiljaa? Toisaalt tottakai hyvän maun rajoissa. Oon ite ihan kiitollinen asioista mut myönnän et joissakin olis kyl parantamisen varaa. Mut meneeks välil feminismi sit yli? mikä on se raja meillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai feminisminkin voi viedä naurettavuuksiin. Itse olen myöskin kiitollinen siitä että olen saanut näinkin hyvän elämän, mutta onhan se ihan pelleilyä että elämän helppous riippuu sukupuolesta, ihonväristä tai mistään muustakaan henkilöstä riippumattomista tekijästä.

      Poista
  2. niii ja viel! SE ärsyttää kyl ihan sikana et naiset luokitellaan "heikommiks" ulkonäön ja "sirouden" perusteella. Tää näkyy esim. urheilulajeissa. Ja siis meidän lukiossa tytöillä jääkiekon sijalla oli ringette. Miks?!?! Kysyin et miks ei jääkiekkoo? Tai ringettee ja jääkiekkoo? vaik toi on "pikkuasia" ni mun mielestä tytöillä ja pojilla pitäis olla samat lajit vaikka naisten fyysinen kunto voi olla "heikempi". Avautuminen nii pienistä asioista voi oikeesti avata suuria asioita.

    VastaaPoista