Sivut

maanantai 3. marraskuuta 2014

9. Eihän kaikki miehet

"yes, poor little old you. there we were, discussing rape, violence against women, systemic oppression and other manifestations of sexism, and you had to jump in to remind us that “not all men” do these things. why don’t you really say what you want to say? “i have never raped/hit/assaulted a woman!” right? isn’t this what you really want to say? yes, make a discussion that is about the plight of millions of women about poor little old you. i mean, millions of women are being assaulted and ...
Yleisin peruste feminististä ajattelua vastaan on #NotAllMen. (Miksi kaikkeen pitää nykyisin tunkea risuaitoja?) Tämän ajatuksen esilletuoja haluaa ilmaista, että vaikka naisia kohdellaan väärin, eivät kaikki miehet tee niin. 

Alan jo väsyä hokemaan tätä. Feministit eivät vastusta miehiä, vaan yhteiskuntarakennetta nimeltä patriarkaatti.

Se ei kuitenkaan ole ainoa syy, miksi #NotAllMenin hokijat tekevät itsestään idiootteja. Yllä oleva lainaus avaa aika hyvin sen, mitä mantralla ajetaan takaa. "En minä, joten minun ei tarvitse puhua tästä." Ja näin hokija nostaa oman kiusaantumisensa 3 500 000 000 ihmisen kokeman epätasa-arvoisen aseman, väkivallan, esineelllistämisen ja yleisen vaaran yläpuolelle. Ironista on, että ihminen, joka sanoo #NotAllMen, pitää itseään hyvinkin epäitsekkäänä ihmisenä. 

Eiköhän se, jos (edes muutama) mies pitää omia tunteitaan tärkeämpinä kuin naisten ihmisoikeudet, ole aika pitävä todiste feminismin tarpeellisuudesta.


Olisin typerä, jos en tietäisi ettei joka ikinen mies ole hyväksikäyttäjä ja sovinisti. Suurin osa tuntemistani miessukupuolen edustajista on erittäin hyvää porukkaa, joka arvostaa naisia. Silti maailmassa on aivan tarpeeksi monta miestä, joille naiseus on vitsi, naisen vartalo on yleistä omaisuutta ja naisen perusoikeudet turvallisuuteen, omaan kehoonsa tai ylipäätään elämään ovat miehen "viettejä" alempiarvoisia. Ja juuri tällaisten miesten vuoksi joka ikinen nainen joutuu kärsimään sukupuolestaan. 

Hieno juttu, ettet juuri sinä ole raiskannut ketään. Se ei silti lohduta niitä, jotka joku muu on raiskannut. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti