Sivut

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

35. Miesasiaa

Tämä teksti on ollut luonnosluettelossa marraskuusta lähtien. 



Kuten on (usein) aiemminkin kirjoitettu Another Crackissa, sukupuolten välinen tasa-arvovaje ei rajoitu pelkästään naisten ongelmiin. 

Vaikka feminismin päämäärä, sukupuoliroolien purkautuminen johtaisi myös miesten ongelmien vähentymiseen, feministit eivät varsinaisesti järjestä kampanjoita vaikkapa miesten asevelvollisuuden poistamiseen. Joten eikö ole ihan hyvä, että joku liike näin tekee?

Olisihan se, mutta Mens Rights Activists eli miesasialiike, joka esiintyy miesten aseman parantajana, ei näin tee. Sen sijaan he valittavat siitä, etteivät feministit pyri suoraan parantamaan miesten asemaa. Kun käy Suomen miesasialiikkeen sivustolla, suurin osa siellä olevista kirjoituksista kertoo jostain, mitä feministit ovat tehneet, sanoneet tai jättäneet tekemättä. 




Toistan: On pelkästään hyvä asia että miehetkin puuttuvat yhteiskunnan epäkohtiin ja pitävät puoliaan. 

Minusta on vaan koomista, että MRA:t pitävät miehiä suurenkin sorron uhreina, vaikka heidän sukupuolensa täyttää 78 prosenttia maailman kaikista parlamenttipaikoistaNaisilla tällaista valta-asemaa ei ole, eikä suurimmassa osassa kulttuureja ole ikinä ollutkaan. Jos miehet haluavat muuttaa yhteiskuntaa, heillä on valta siihen ihan virallistakin kautta. 

MRA:t rakastavat sanoa, ettei feminismi ole tasa-arvoliike. Kyllä, feminismin nimessäkin tulee ilmi, että sillä pyritään naisten aseman parantamiseen. Ja se on ihan oikeutettua: historia kertoo hyvin karua tarinaa naisten oikeuksista. Vielä vähemmän tasa-arvosta on silti kyse miesasialiikkeessä. Jos kysytään miesasia-aktivistilta, mikä tahansa miesten ongelma on automaattisesti pahempi kuin sellainen joka ei kosketa miehiä. On pahempi joutua syytetyksi raiskauksesta kuin tulla raiskatuksi. Miesten asevelvollisuus on "mitä ilmeisin ja pahin tasa-arvo-ongelma", sukupuolten väliset palkkaerot eivät. 

Jos ollaan rehellisiä, minä todellakin haluaisin elää maailmassa jossa ei tarvittaisi feminismiä. Epätasa-arvosta ei päästä eroon kilpailemalla siitä, kuka kärsii eniten 

loverwife:

[YOU’RE NOT BEING “OPPRESSED” WHEN ANOTHER GROUP GAINS RIGHTS THAT YOU’VE ALWAYS HAD.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti