Sivut

maanantai 4. huhtikuuta 2016

47. Mieluummin alasti (Osa 2)



Julkinen imetys on asia, johon liittyvä keskustelu ei tule varmasti ikinä loppumaan. Toisella puolella ovat ihmiset, joiden mielestä on naisen perusoikeus tarjota vauvalleen ravintoa missä ikinä nyt sattuu olemaankaan. Vastapuolella taas ovat ne, joiden mielestä imetys on julkisille paikoille sopimatonta paljastelua, ja vaikka se onkin luonnollista, niin on myös esimerkiksi ulostaminen. 

Törmäsin viralwomen.comin uutiseen aiheesta. Yhdysvalloissa (ah, Amerikan Yhdysvallat) on taas saatu loistava ajatus: jos nainen saa noudattaa luonnollista vaistoaan imettää lasta, mies saa vastavuoroisesti seurata luonnollista vaistoaan hipelöidä paljaita rintoja. Nyt vietän maanantaiaamuani miettien, kumpi sitten on luonnollisempaa: jälkikasvun tarpeista huolehtiminen vai tuntemattomien ihmisten seksuaalinen ahdistelu. 

Kuitenkin niillä samoilla julkisilla paikoilla on joskus seinien kokoisia alusvaatemainoksia. Rintojahan niissäkin näkyy. Kai se on niin, että rintojen esilläolo on okei vain niin kauan, kun se tehdään miehen seksuaaliset halut mielessä.

En ihan rehellisesti ymmärrä, miksi yleensäkin alastomuus on näinkin suuri tabu. Aivan kuin siinä olisi jotain erityisen häpeällistä, että meistä jokaisella on vartalo ja että kaikki vartalot ovat erilaisia. En myöskään ymmärrä, miksi monet vanhemmat kokevat velvollisuudekseen "suojella" lapsiaan näkemästä ihmisiä alasti. Mietitäänpä: mikä on pahinta, mitä voisi tapahtua jos lapsi näkee ihmisen alasti? Hän voisi oppia jotain ihmisen anatomiasta? Hän voisi pitää kaikenlaisia vartaloita normaaleina? Hän voisi oppia, että kaikilla on vartalo, eikä vartalon omistamisessa ole mitään hävettävää?
 

Minä en ainakaan ole julkisilla paikoilla miellyttämässä kenenkään silmää. Vastavuoroisesti en oleta, että ketään kiinnostaa minun mielipiteeni muiden ulkonäöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti