Sivut

perjantai 12. joulukuuta 2014

16. No more mr. Nice Guy


Valitettavasti en aio kirjoittaa Alice Cooperin tuotannosta. Se olisi paljon miellyttävämpi aihe kuin tämä. 

Valitettavasti puhumme ilmiöstä nimetä Friend zone

Friendzone, eli niin kutsuttu kaverikupla on ihmisen valitus siitä, että hänen seksuaalisena tai romanttisena partnerina näkemänsä henkilö ei haluakaan seksiä tai romantiikkaa hänen kanssaan, vaan on mieluummin ystävä. 




Yllä ilmiö selitettynä "friendzonatun" näkökulmasta. Ihan... uskottavaa mutta...

Bullshit. (Anteeksi, en kuollaksenikaan keksinyt uskottavaa vastinetta suomeksi)

Friendzone -ilmiöön kuuluu myös se että "zonattu" pahoittaa mielensä jokaisesta, jonka kanssa zonaaja päättääkin seurustella, ja väittää heitä kaikkia mänteiksi. Zonattu miettii, miksei kukaan halua seurustella hänen kanssaan, vaikka hän on niiin kiva ihminen. Hän avaa ovia, tarjoaa kahveja ja on zonaajan kanssa samaa mieltä kaikesta. Hyvät ihmiset: Nice guy-syndrooma

Joten miksi tämä onkin soopaa? Siksi, että zonaaja on ihminen. Hänellä on oikeus seurustella tai olla seurustelematta kenen kanssa vain haluaa. Hänellä on oikeus saada kunnioittavaa ("kivaa") kohtelua ilman, että siitä odotetaan mitään vastineeksi. Vaikka zonattu kuinka kohtelisi zonaajaa hyvin, se ei velvoita tätä vastaamaan hänen romanttisiin tai seksuaalisiin haluihinsa. 

On ironista, että zonattu uskoo olevansa "kiva" ihminen. Oikeasti. Friend zonesta valittaminen tarkoittaa ystävyydestä valittamista. Eli zonattu implikoi selkeästi ettei oikeasti haluaisi olla zonaajan ystävä, mutta mielistelee tätä saadakseen seksiä! Miten tämä on "mukavaa"? Ihan vain se, että kohtelet toista inhimillisesti, ei tarkoita että sinulla olisi mitään oikeuksia häneen. Hän ei pidä sinua yhtään sen viehättävämpänä, vaikka kantaisit häntä hartioilla lopun elämäsi.
Tytöt eivät systemaattisesti ihastu mukaviin poikiin. Eivät myöskään ei-niin-mukaviin. Kaikista viehättävin ihminen on oma itsensä. On täysin luonnollista, jos joku ei vastaakaan tunteisiin. Anna olla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti