Sivut

lauantai 27. joulukuuta 2014

22. Feminismiä vastaan!

Huomautan alkuun: Tämän tekstin sanoma ei ole "Olet tyhmä jos olet kanssani eri mieltä". En väitä, että kaikkien pitäisi olla feministejä koska minä sanon niin, vaan kerron miksi on ajattelematonta vastustaa feminismiä.

Kun googlettaa sanan "feminism", ei voi välttyä huomaamasta tumblr-blogia nimeltä Women Against Feminism. Mitä kyseisestä blogista sitten löytyy?




Öööh.... Ei. Katsotaanpa, mitä Wikipedia sanoo feminismistä.

Kyllä, tämä on täysin ajantasainen ja osuva kuvaus naisasialiikkeestä. 

Feminismi ei demonisoi perinteisiä perherakenteita. Feminismi antaa niille vaihtoehtoja. Feministit taistelevat sen puolesta, että olisi hyväksyttävää toteuttaa naiseuttaan muutenkin kuin olemalla kotiäiti. Minulla feministinä ei ole mitään sitä vastaan, jos juuri sinä koet olevasi onnellisimmillasi kotiäitinä tai uraisänä. Mutta jokaisen pitäisi ymmärtää, etteivät kaikki koe sukupuoliroolinsa mukaista asemaa sopivaksi. (Tämän ohella: Miten onkaan hauskaa, että samat ihmiset jotka väittävät feminismin tuhoavan perhearvoja, valittavat siitä että erotessa huoltajuus tupataan antamaan äidille. Logiikka on aukotonta.) 

Toiseen kohtaan: Mitä kyltin pitelijä edes tarkoittaa tällä? Ensimmäisenä tulee mieleen raiskaus, joka ei I-K-I-N-Ä ole millään muotoa uhrin vastuulla. Se, että uhrin vaatetus ei fyysisesti estä raiskausta, ei myöskään siirrä vastuuta uhrille. Niin kauan, kuin uhri ei kykene telepaattisesti muokkaamaan tekijän ajatuksia ja näin estämään tätä tekemästä päätöstä raiskata, raiskauksen estäminen ei ole uhrin vastuulla. 

Ja viimeiseen: Jälleen kerran, jos juuri sinä et koe kadulla huutelua ahdistavaksi, se ei tarkoita ettei kukaan koe. Suomessa tätä ei niinkään tapahdu, mutta voin asettaa itseni amerikkalaisnaisen asemaan. Minä kokisin hyvin ahdistavaksi sen, jos joku minua paljon isompi ja vahvempi (ja vanhempi) kokisi etuoikeudekseen kommentoida vartaloani. Miksikö? Siksi, että heillä ei ole mitään oikeutta siihen, eikä minulla ole mitään mahdollisuutta estää sitä. Kenenkään ihmisen ei pitäisi olla vain asia, jota voi katsoa ja kommentoida, mutta katuhuutelijat alentavat kohteensa juuri sellaisiksi. 


Mikä sattuma! Tämä on pääsyy sille, että minä olen feministi. 

Onision teki YouTubeen videon, joka kuvaa loistavasti ajatuksiani tästä aiheesta. (en tosin allekirjoita kaikkea kiroilua ja haukkumista, selventääkseni)




Ei, minäkään en vihaa miehiä. Oikeastaan rakastan monia miehiä. Ihailen tällä videolla esiintyvää miestä. Valtava osa läheisimmistäni on miehiä. Ilman feminismiä me vain eläisimme maailmassa, jossa minulla ei edes olisi oikeutta valita, ketkä olisivat läheisimpiäni. Samaisessa maailmassa myös kaikkien näiden miesten olisi hyväksyttävää kohdella minua vuorotellen niin kuin kotieläintä ja vuoroin pumpattavaa barbaraa. 

Luulen, että on olemassa ihmisiä jotka kokevat sopivansa täydellisesti sukupuolensa asettamaan muottiin. Paljon enemmän kuitenkin on niitä, jotka eivät siihen sovi, ja juuri he hyötyvät siitä, että sukupuolirooleja pyritään purkamaan (ja tätähän tekee feminismi!). Jos koet pystyväsi elämään patriarkaatissa ongelmitta, ole kiitollinen siitä mutta älä väheksy niitä jotka eivät pysty. 

Ainiin! Feminismi pyrkii korjaamaan myös esimerkiksi sen, että monissa kehitysmaissa naisen on todennäköisempää tulla raiskatuksi kuin oppia lukemaan. Tai sen että kehitysmaissa tapetaan tyttövauvoja heidän sukupuolensa takia. 

Nainen, jos koet vastustavasi feminismiä:
...älä äänestä. Feministithän saivat naisille äänioikeuden.
...älä valitse omaa aviomiestäsi (tai jätä valitsematta), koethan oikeelliseksi sen, että et ole omaa omaisuuttasi. 
...älä vaan valita, jos järjestetty aviomiehesi lyö sinua tai muuten kohtelee epäkunnioittavasti. 
...äläkä varsinkaan omista mielipiteitä tai ainakaan ilmaise niitä ääneen, olethan tarkoitettu synnyttämiseen ja äitiyteen. Ja tietenkin tyydyttämään miehesi. Älä myöskään omista omia seksihaluja... tai haluttomuuttakaan. 

Sukupuolet ovat tasa-arvoisempia kuin koskaan aikaisemmin. Mutta jos toinen sukupuolista on joskus ollut asemassa, jossa se on kokenut oikeudekseen antaa toiselle ihmisoikeuksia, mikään ei estä sitä luulemasta voivansa ottaa niitä pois.

Ja siksi me kaikki tarvitsemme feminismiä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti