Sivut

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

25. Johan on markkinat

Tähän mennessä varmasti jokainen on kuullut puhuttavan seksuaalisesta markkina-arvosta. 


Markkina-arvoteoria on ajatus siitä, että ihmisen haluttavuus määrittyy kysynnän ja tarjonnan perusteella, ja että on olemassa kellokäyrämäinen asteikko, jolle kaikki ihmiset sijoittuvat viehättävyytensä perusteella. Markkina-arvon voi määrittää numerolla nollasta kymmeneen. Omaa arvoaan voi sitten nostaa tai laskea.

Miehen markkina-arvo määrittyy pitkälti varakkuuden ja lihaksikkuuden mukaan. Ulkonäöllä on sen verran merkitystä, että riittää että siitä pitää huolta, eikä ole kovin vastenmielinen. 

Naisen arvo on suurimmilta osin ulkonäössä ja käytöksessä. Paras mahdollinen nainen on sellainen, jolla on blondit hiukset (ei kuitenkaan feikin näköiset), joka on laiha (mutta muodokas), ja joka pukeutuu ja käyttäytyy naisellisesti (ei kuitenkaan pukeudu liian hutsumaisesti). Naisellisella käyttäytymisellä tarkoitetaan avointa flirttailua (jota ei kuitenkaan saisi harrastaa ihan kaikkien kanssa, naisen arvohan laskee sitä mukaan kun tuotetta käytetään).  

Markkina-arvosta jupisijat menevät pieleen siinä, että muita ihmisiä ei pitäisi määrittää sen perusteella, miten pantavia he ovat. Olen aiemminkin todennut, että ihmisyyteen kuuluu muutakin kuin pariutuminen. 

Toisekseen, ei ole olemassa sellaista massaa kuin "naiset" tai "miehet". Näin ollen ei voida sanoa, että miehet tykkäävät laihoista blondeista. Kyllä varmasti on niitäkin miehiä jotka niistä tykkäävät, mutta on niitäkin, joiden mielestä lihaksikas punapää on se kaikista viehättävin. Eikä unohdeta, etteivät kaikki miehet pidä naisista laisinkaan. Sama pätee myös päin vastoin. On olemassa vain yksilöitä, joista kukin tykkää mistä tykkää. Ei ole mitään järkeä tehdä itsestään mahdollisimman markkina-arvokasta että voi miellyttää suurinta osaa jostain ryhmästä. Loppujen lopuksi kun niitä kumppaneita ei tarvitse kovin montaa elääkseen. Minä olen mieluummin juuri sellainen kuin haluan, ja etsin jonkun joka tykkää minusta tällaisena.

Jonkun mielestä varmasti laskin markkina-arvoani viime lauantaina värjätessäni hiukseni tummiksi. Varmasti myös feminismilläni ja miesmäisellä ajatusmallillani on vaikutusta viehättävyyteeni joidenkin silmissä. Itse kuitenkin tunnen oloni kauniimmaksi ja paremmaksi kuin koskaan, ja se on enemmän kuin tarpeeksi. 

Seuraavan kerran kun kehität mielipiteen siitä, miltä jonkun pitäisi näyttää tai miten käyttäytyä, pidä se itselläsi. Nimittäin ellei hän erikseen kysy sinulta, häntä todennäköisesti ei voisi vähempää kiinnostaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti